• 24 september 2017
  • By Dick Keulemans
  • Reacties uitgeschakeld voor Arme Armageddon
  • in Blog

Arme Armageddon

 

Ik las in de Metro dat morgen de wereld vergaat. Het zal tijd worden. De Maya’s hadden het mis op 21 december 2012. Nu is het de beurt aan Armageddon.

Voor de mensen op aarde die zich tegen God de Almachtige verzetten, wordt zaterdag 23 november de eindtijd ingeluid. Alle evangelische christenen zullen, voordat de plagen van het einde van de wereld hen treffen, zich bij Jezus in de hemel voegen ... voor de eeuwigheid.

Ik schrijf jullie overmorgen, vanuit de hemel of de aardse hel.

Zondag 24 september 2017, dag één van het einde der tijden, nog 41 dagen te gaan! In mijn directe omgeving zijn geen vrienden of vriendinnen naar de hemel afgereisd, wel werd ik op Den Haag Centraal geteisterd door de eerste der Tien Plagen ... zes minuten vertraging door een wisselstoring!

Ter zijde: Twee weken geleden kreeg ik een berisping van de conducteur, omdat ik mijn stadsfiets in de spits had meegenomen. Hij adviseerde een vouwfiets.

Oké, ik zit weer in de trein, mijn nieuwe vouwfiets opgeklapt achter de leuning. De zon staat stralend aan de hemel, koperen herfstlandschappen glijden aan mij voorbij. Stilte voor de storm op dag één van de Armageddon?!

Ik brak mijn hersens over de volgende hoofdrekensom:

Mijnheer Keulemans heeft een plooifiets gekocht van €899. De wereld vergaat over 41 dagen. Hoe vaak moet mijnheer Keulemans met zijn nieuwe knikfiets de trein nemen om de investering voor het einde der tijden terugverdiend te hebben? Een dagkaart voor een niet vouwbare fiets kost €6.10.

 

×