Dick

Lang geleden, in de vorige eeuw, werd Dick geboren op zondag 4 april 1959. Vergeet die datum maar snel, want Dick vindt het niet zo fijn om al zo lang op weg te zijn.

De eerste, en voorlopig laatste, kennismaking met het toneel was tijdens het afscheidsavondje van de lagere school. Zijn vader had alle sketchjes en liedjes geschreven, Dick kreeg de hoofdrol ... maar op de bewuste avond heeft hij het podium niet gehaald, hij was drie dagen spoorloos.
Dick nam zich voor nooit meer op het podium te gaan staan, geen tafelspeeches te doen, geen gedichten op bruiloften en begrafenissen voor te dragen.

Dick werd tandarts en sprak zelf zijn antwoordapparaat in, zonder stotteren. Hij kreeg de smaak te pakken en ging alsnog tafelspeeches afsteken en gedichten voordragen op bruiloften en begrafenissen. Dick ging schilderen en beelden maken op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en studeerde in 2001 af als beeldend kunstenaar. Het podium lonkte. Schuchter begon Dick aan Poetry Slams (Wedstrijden zelf geschreven gedichten voordragen) mee te doen. In 2011 haalde hij de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. De beer was los.

In datzelfde jaar ging Dick naar de Paul van Vliet Academie voor cabaret en kleinkunst. Wie had dat ooit gedacht? Het atelier op de begane grond van zijn pakhuiswoning werd omgetoverd tot een klein theatertje met veertig zitplaatsen, Theater de Mallemolen. Hier treden studiegenoten van de academie wekelijks op, maar ook toneelgezelschappen en de band van zoon Jip, Solace.

×